Volvo PV, Suedia

  • CartonFlow_VolvoPV_Sweden_3
  • CartonFlow_VolvoPV_Sweden_1
  • CartonFlow_VolvoPV_Sweden_2

Volvo PV, Suedia

Cand Volvo au avut nevoie sa creasca eficienta departamentului de manipulare al halei, au apelat la sistemele gravitationale Carton Flow de la Dexion.

Fabrica Volvo din Gothenburg, producator de vehicule mari, lucreaza alaturi de CIP, pentru a imbunatati continuu toate etapele ciclului de productie din cadrul halei.

Timpii pentru livrarea produselor/articolelor la o fabrica de asamblare sunt critici. Solutia de depozitare dinamica nou-dezvoltata a crescut viteza, calitatea si logistica interna considerabil pentru intregul departament.

Unitatile de rafturi cu role au fost construite si livrate pentru a fi utilizate alaturi de liniile de asamblare, oferind manipulare si descarcare eficiente ale articolelor. Aceste rafturi sunt livrate cu sine inclinate, gravitatia ofera energia, creand o solutie rapida, ergonomica si eficienta din punct de vedere al prezentarii optime a bunurilor pe fata de manipulare.

Solutia:

Volvo dorea sa creeze un sistem unde eficienta la statiile de asamblare sa poate fi crescuta. Posibilitatea de schimbari care sa se implementeze rapid era necesara datorita varietatii de modele de masini produse pe linia de asamblare. Aceasta nou concept de statie de picking a devenit o parte importanta a procesului de procesare si asamblare a masinilor la Volvo datorita timpilor de picking si reconfigurare redusi.

Capacitate:

  • Numarul de articole depozitate si manipulate la fiecare statie: 1700
  • Numarul de locatii pentru paleti: 5660
  • Numarul de statii de de picking: 80, fiecare cu 4 nivele si 50 sine cu role