Energobit, Romania

  • 557
  • 558
  • 559
  • 612

Energobit, Romania

Dexion semnaleaza un proiect deosebit realizat in cadrul amenajarii halei de depozitare din Cluj a companiei Energobit.

Primul sistem de rafturi industriale mobile produs si comercializat in Romania a fost oferit companiei Energobit de catre Dexion Storage Solutions. Compania noastra a mai livrat sisteme asemanatoare in ultimii ani, dar acestea erau bazate pe sistemul de depozitare P90, produs de catre colegii nostri din Germania.

Proiectul Energobit este deosebit prin faptul ca foloseste ca baza de depozitare rafturile industriale din game Premierack, produse la Brasov. Dupa cunostintele noastre este primul astfel de proiect produs si comercializat in Romania. Dorim sa multumim companiei Energobit ca ne-au permis sa ne demonstram capacitatile in proiectarea, realizarea si instalarea unui sistem de depozitare atat de complicat si suntem siguri ca si ei sunt la fel de multumiti de reusita proiectului.

Suntem fericiti sa vedem ca sistemele de inalta densitate devin din ce in ce mai populare in Romania. Dupa ani de zile in care proiectele noastre cu adevarat complexe erau comandate de clienti din Germania, Marea Britanie, Norvegia sau Ungaria iar in Romania clientii alegeau intotdeauna solutia cu costurile imediate cele mai reduse, cu putina importanta acordata eficientei in utilizare a spatiului, ergonomiei sau sigurantei, din acest an vedem tot mai multe companii care au in vedere solutii de optimizare a spatiului disponibil si de eficientizare a operatiunilor logistice.

Astfel am instalat, in ultimul an, mai multe sisteme de densitate ridicata, cum ar fi sisteme cu tunele de tip Drive-In si Drive-Through, sisteme automatizate cu navete de tip satelit, sisteme de manipulare dezvoltate pe inaltime, atat multietajate cat si de tip mezanin cat si sisteme de depozitare gravitationale cu role. Un astfel de proiect deosebit il constituie si proiectul de rafturi mobile de la Energobit, ales pentru a eficientiza depozitarea in hala din Cluj.

Compania avea un spatiu limitat de depozitare si nu putea extinde cladirea, astfel incat s-a decis optimizarea acestui spatiu pretios. Dexion Storage Solutions au fost alesi, datorita vastei lor experiente in acest domeniu, pentru a propune cea mai potrivita solutie.

În cele din urma, s-a decis implementarea solutiei de rafturi mobile MOVO care eliminau necesitatea unui culoar suplimentar si permiteau o crestere cu 30% a capacitatii de depozitare.

Pe langa faptul ca acest proiect este unul dintre putinele astfel de instalatii realizate in Romania de catre Dexion sau de catre alta companie specializata, sistemul de la Energobit mai are o particularitate majora: in locul rafturilor P90 produse in Germania care au servit drept suprafata de depozitare pentru celelte sisteme MOVO vandute, acesta foloseste rafturi Premierack, produse de catre Dexion Storage Solutions la fabrica din Rasnov, judetul Brasov. Cunoscute de ani intregi drept una dintre cele mai eficiente, durabile si flexibile solutii disponibile in Europa Centrala si de Est, sistemele Premierack au trecut prin testari riguroase pentru a ne asigura ca se potrivesc cerintelor si fortelor speciale pe care le genereaza un sistem mobil, cum este MOVO.

Dupa trecerea cu succes a testelor de rezistenta si stabilitate si dupa realizarea proiectului, s-a inceput instalarea propriu-zisa. Aceasta a fost realizata de una dintre echipele partenere Dexion, cu o bogata experienta in instalarea de sisteme industriale de de depozitare, asistata de specialisti Dexion din Germania, obisnuiti cu astfel de sisteme si cu orice dificultati ar fi putut aparea in timpul instalarii.

În ciuda faptului ca a reprezentat un sistem complet nou, instalarea a decurs fara probleme si MOVO si-a intrat cu usurinta in rolul sau de veriga majora in fluxul logistic al companiei Energobit. 

Particularitati proiect Energobit:

  • Energobit aveau o hala gata amenajata si echipata dar cu un spatiu redus pentru depozitare. Pentru a optimiza la maximum spatiul disponibil, cei de la Energobit au ales sistemul de rafturi Premierack de la Dexion, pe baze mobile MOVO. Alegerea acestui sistem a dus la un castig de 72 pozitii de paleti, adica 30% din capacitatea sistemului initial.
  • Sistemul cuprinde o serie de componente electronice de atentionare cu ar fi lampa speciala de avertizare si goarna de avertizare sonora.
  • Instalatia este prevazuta cu un set de stalpi echipati cu senzori care blocheaza automat sistemul cand detecteaza apropierea periculoasa a unei persoane sau a unui motostivuitor, pentru a preveni orice accidente.
  • MOVO reprezinta primul sistem de depozitare mobil produs si instalat in Romania, pe baza solutiei Premierack de depozitare a marfii paletizate.
  • Rafturile fixe din exteriorul instalarii sunt prevazute cu plasa de protectie anticolaps speciala de la Garantell, care previne accidentarea lucratorilor in cazul in care diferite produse cad de pe paletii pe care sunt depozitate.

EnergoBit Group (www.energobit.ro) adaposteste azi sub umbrela sa 17 companii. Denumirea grupului nu este intamplatoare, acesta poarta numele primei firme, infiintata in aprilie 1990. Numele brandului EnergoBit s-a nascut din reunirea conceptuala a doua cuvinte: ENERGetica si BIT-informatie.

EnergoBit Group este reprezentat in tara la Bucuresti, Jibou, Brasov, Bacau si Constanta. Compania a pornit la drum cu doar trei oameni iar azi, familia EnergoBit numara peste 370 de persoane.

O solutie completa in electricitate presupune acoperirea in intregime a ramurilor de audit, consultanta, proiectare, productie si distributie. Firma mama inglobeaza o gama larga de servicii si produse energetice, incepand de la antreprenoriat general, lucrari electrice, consultanta si proiectare, pana la contorizare si softuri de masurare si eficienta energetica.

EnergoBit Prod este firma specializata in producerea de echipamente electrice de medie tensiune si reprezinta ramura de productie proprie exclusiva a grupului de firme.