International Lazar Group, Romania

  • 02
  • 01

International Lazar Group, Romania

International Lazar consista dintr-un holding format din cinci companii, din domeniile transportului, logisticii, imobiliarelor si din industria petroliera.

La sfarsitul lui 2007, valoarea intregii afaceri depasise 60 de milioane de Euro. O serie de importante companii international folosesc Lazar drept principal partener logistic, cum ar fi: Hoedlmayr, Viator-Vektor, Dacia-Renault, TRW Lucas, Bat Bascov, Agromec Topoloveni, Mecanpetrol Gaesti. Lazar se axeaza si pe transportul si depozitarea bunurilor de larg consum, care circula in ritm constant, si de obicei in unitati mari.

Printre optiunile pe care le au companiile de transport pentru a-si pastra clientii, tendinta curenta este de a construi depozite logistice. Aceasta este strategia pe care grupul Lazar o adopta, prin constructia unei hale in Bascov si curand a inca uneia, langa Bucuresti: "Dorim sa creem un pod logistic si de transport, unind Pitestiul de Bucuresti, pentru a putea efectua servicii de transport, depozitare si distributie pentru orice client ne cere acest lucru" a spus Ioan Lazar, manager si fondator al International Lazar Group. Lazar considera ca logistica este un "must" pentru transportatori: "Nu conteaza atat de mult experienta, ci baza de clienti pe care o ai si puterea de a-i convinge sa iti incredinteze contractele pe tot lantul valoric". Mai presus de toate, el considera logistica drept o modalitate de-ti dezvolta afacerea prin forte proprii: "Nu ar fi pacat sa aducem marfa atatea sute de mii de kilometri sa o depozitam la un tert?".

Operatiunile se vor efectua prin intermediul unei companii nou create, numita Lazar Logistics. Compania se bazeaza pe principiile flexibilitatii si a adaptabilitatii la nevoile clientului. Acesta este motivul pentru care volumul de spatii logistice oferite este extins printr-o noua hala de depozitare, de peste 9.000 m2 in Bascov, cu o valoare de peste 3.150.000 euro, cu toate dotarile modern necesare pentru a satisface intreaga gama de nevoi ale clientilor. Pentru 2009, compania planuieste sa deschida si o hala de depozitare la Bucuresti, care va fi urmata de spatii de depozitare in Timisoara si Craiova. In periplul sau in lumea logisticii, Lazar vine nu doar cu experienta din domeniul transportului si al afacerilor, ci si cu clientii sai existenti care si-au aratat deja interesul pentru a-si depozita marfa in noile hale.

Odata cu intrarea in competitiva lume a logisticii, Lazar Logistics au realizat o situatieimportanta. Poti fi cel mai bun, doar daca te asociezi cu cei mai buni. Lazar au incercat sa gaseasca un furnizor pentru sisteme de depozitare care sa le impartaseasca pasiunea pentru calitate, eficienta si o etica de afaceri sanatoasa. Pornind pe o noua cale, un nou domeniu, Lazar Logistica avea nevoie de un partener cu o experienta vasta in organizarea de hale si diferite spatii de depozitare.

Sistemele de stelaje produse de Dexion sunt bine cunoscute in domeniul logisticii si al transportului, drept alegerea preferata a celor mai importanti operatori logistici. Lazar se alatura companiilor importante de logistica si transport, care au ales Solutia Dexion de Rafturi Ajustabile pentru Paleti drept solutia potrivita pentru afacerile lor. Sistemul de stelaje Premierack, produs de Dexion este alegerea preferata a acestor companii, datorita combinatiei sale unice de avantaje.

Stelajele marca Dexion ofera o ajustabilitate ridicata, inalta flexibilitate, siguranta, eficienta si calitate de top la un pret rezonabil; toate acestea livrate in cel mai rapid timp de pe piata, multumita unitatii noastre de productie moderne, de la Rasnov, in centrul Romaniei. Acestea sunt calitati pretuite de catre orice operator logistic si care explica preferinta lor pentru solutiile de depozitare de la Dexion. A cumpara stelaje de la un producator cu experienta, garanteaza de asemeni ca echipa lor de design va oferi cea mai buna asezare pentru fiecare situatie, maximizand spatiul disponibil si optimizand costurile in acelasi timp.

Echiparea halei de depozitare va avea loc in trei etape. Dexion a echipat deja o treime a spatiului de depozitare, iar pentru cea de-a doua si a treia etapa a proiectului, au fost contractate tot serviciile firmei Dexion.

Dexion se mandreste ca inca o companie a ales produsele noastre pentru incursiunea ei in domeniul depozitarii si al logisticii si spera ca rezultatele de top obtinute in noua hala vor marca un prim pas intr-o colaborare de durata intre Lazar Logistics si compania noastra.