Dexion susține economia circulară Verde

  • Autoland

Dexion susține economia circulară Verde

În cadrul ierarhiei UE a deșeurilor, Reutilizarea este a doua acțiune verde ca importanță după Prevenire. Dexion a lucrat cu Autoland, al doilea mare reciclator de automobile din țară, pentru a îmbunătăți sistemul de depozitare a mașinilor aflate aproape de sfârșitul vieții. Promovarea reutilizarea pieselor prelungește ciclul de viață al componentelor auto și ajută la scăderea poluării mediului.

Autoland avea nevoie de un furnizor experimentat pentru sisteme de stocare care să poată furniza o gamă întreagă de sisteme de rafturi pentru a satisface diversele nevoi de depozitare ale companiei.

Compania a trebuit să stocheze atât componente mici, piese auto mari, precum și întregi șasiuri auto într-un mod ordonat, ușor de a vizualizat și manipulat, păstrându-le în același timp departe de acțiunea factorilor de mediu.

Soluția

Sistemul oferit a trebuit să sprijine Autoland în eforturile sale de a reutiliza piese auto și să prelungească durata de viață a acestora. Până la 85% din componentele unui automobil pot fi reutilizate și compania avea nevoie de soluții de stocare adecvate pentru aceste componente până la reutilizare.

Autoland a ales Dexion ca furnizor atât datorită flexibilității gamei de stocare cât și eforturile comune în conservarea mediului. Ambele companii au ca obiectiv reducerea deșeurilor și au luat diferite măsuri pentru a promova în mod activ acest obiectiv.

Ambelor le-a fost acordat certificatul ISO 14001 pentru Managementul Mediului, care pune în evidență eforturile lor în această direcție.

Autoland, Romania

Oferta de rafturi a inclus o gamă completă de produse Dexion care să îndeplinească nevoile specifice ale Autoland pentru stocarea diferitelor componente, de la piese mici la marfă paletizată și la întregi șasiuri auto, înainte ca acestea să fie reutilizate.

Pentru depozitarea pieselor individuale, sistemul de rafturi cu deschidere mare, Shelfplan de la Dexion a fost soluția aleasă, deoarece este capabil să stocheze o gamă de produse de dimensiuni variate, inclusiv bunuri extrem de mari și grele. Sistemele Shelfplan livrate au fost 2400mm lățime și 1000mm adâncime, pentru a permite stocarea ușoară chiar și a celor mai masive componente.

Pentru depozitarea mărfurilor paletizate, au fost alese stelaje Dexion P95 + cu înăltimi de 3000mm și 4000mm pentru a permite acces ușor și vizibilitate asupra bună asupra tuturor componentelor.

Șasiuri auto complete au fost depozitate pe un sistem cantilever dublu de la Dexion, a cărui structură puternică și brațe lungi, permite stocarea unor bunuri extrem de masive și grele. Deoarece sistemul a fost ridicat în aer liber, a fost folosită o vopsea specială pentru exterior, pentru a proteja structura de oțel de efectele mediului: soare extrem, vânt, zăpadă și ploaie.

Despre Autoland

Autoland este al doilea mare parc auto de dezmembrare din România și acoperă o suprafață de 25.000 m2, cu două depozite, unul în Maramureș și unul din Cluj, cu suprafață totală de 4.000 m2, care păstrează mai mult de 100.000 de piese auto, sortate dupa model și anul de fabricație.

Autoland are peste 14 ani de experiență în domeniul dezmembrării auto și este certificat cu ISO 9001 - Managementul calității și ISO 14001 - Protecția Mediului.