BRAȘOVUL, gazda pentru Olimpiada Nationala de Limba Engleza

  • BRAȘOVUL, gazda pentru Olimpiada Nationala de Limba Engleza

BRAȘOVUL, gazda pentru Olimpiada Nationala de Limba Engleza

Dexion a sponsorizat premierea celor mai buni elevi la limba engleza, in cadrul Olimpiadei nationale, organizate la Brasov

In timp ce colegii lor participau la diverse activitati relaxante din cadrul saptamanii „Școala Altfel”, cei mai buni elevi din tara s-au intrecut intrec in fazele nationale ale olimpiadelor scolare la diferite discipline.

Brasovul a fost ales drept gazda, anul acesta, a Olimpiadei Nationale de Limba Engleza. Festivitatea de deschidere a concursului precum si festivitatea de premiere, au fost gazduite de Aula Universitatii „Transilvania”, pe langa elevii olimpici si profesorii lor participand si invitati speciali, unul dintre ei fiind David Lewis, reprezentantul British Council Romania.

„Din experienta mea, nivelul la care se vorbeste limba engleza la voi in tara este extrem de crescut, mai ales in comparatie cu multe tari din lume, unde si in orase este dificil sa gasesti vorbitori de engleza. În Romania, multi oameni au un nivel de cunostinte foarte bun si pot purta o conversatie”, a declarat profesorul.

234 de elevi din toata tara au luat parte timp de doua zile la probele orale si scrise ale competitiei. Brasovul a fost reprezentat de sase elevi de la Colegiul National „Andrei Şaguna", Colegiul National „Dr. Ioan Mesota” si de la Liceul Teoretic „Johannes Honterus”. Competitia a durat o saptamana, la capatul careia cei mai buni tineri cunoscatori ai Limbii engleze vor fi premiati.

Lucian Cazacu, Administration and HR Manager la Dexion si unul dintre initiatorii proiectului a declarat: “Am ales sa sponsorizam acest eveniment deoarece Limba Engleza este o “limba materna” pentru grupul nostru si recunoastem importanta unei cunoasteri aprofundate de catre tineri a acestei limbi. In contextul unei globalizari accelerate, in cadrul careia, limba engleza are un rol central, consideram ca astfel de initiativa ii pregateste pe tineri pentru a excela in campul muncii. Suntem fericiti ca i-am putut ajuta pe  acesti tineri talentati si asteptam sa ii vedem peste cativa ani in randurile companiei noastre  sau a altor corporatii multinationale.”

Alte articole:

Micutii rasnoveni se intrec in incondeiatul oualor