Prevederi de calcul seismic pentru sistemele de depozitare

Prevederi de calcul seismic pentru sistemele de depozitare

Dorim sa va aducem la cunostinta prevederile legale cu privinta la calculul seismic al sistemelor de rafturi din zonele cu acces public.

Conform Codului P 100/2013, calculul seismic este obligatoriu pentru toate componentele nestructurale, inclusiv pentru rafturile de depozitare. (Punctul 10.1.2.D.3 - Mobilier si alte dotari: Rafturi din magazine si din depozite accesibile publicului.)

Aceste prevederi legale se aplica pentru toate sistemele de depozitare nou montate in zonele cu acces public Rafturile de depozitare din depozitele accesibile publicului trebuie sa fie calculate si produse pentru utilizare in zone seismice conform normelor in vigoare. Neindeplinirea obligatiilor stabilite de lege atrage raspunderea delictuala. În cazul accidentelor rezultate din nerespectarea acestor reglementari, care pot produce tertilor daune umane si materiale, detinatorul rafturilor neconforme este raspunzator.

Pentru a va asigura de concordanta cu noile prevederi de siguranta, trebuie sa achizitionati doar sisteme de rafturi calculate conform standardului seismic P100, de la un furnizor de rafturi care sa ofere intreaga documentatie necesara pentru a dovedi compatibilitatea sistemului cu standardul de conformitate seismica.

Dexion va poate oferi o astfel de solutie de depozitare, calculata seismic conform reglementarilor normei P100, realizata pe baza unei experiente de peste 50 de ani in domeniu. Cu 4 centre de productie in Europa si o echipa de design cu peste 40 de ingineri proiectanti si structuristi, Dexion este gata sa ofere cele mai bune si mai sigure solutii customizate pentru situatia dumneavoastra specifica.
Din 2010 Dexion este si un membru activ al FEM (European Federation for Materials Handling) organismul tehnic european, specializat in echipamentele de depozitare iar toate proiectele realizate sunt proiectate conform rigorilor acestuia.
Din punct de vedere al calitatii sistemelor, Dexion detine Certificatul de management al calitatii ISO 9001:2004 care a fost acordat in 2007 de catre TUV Rheinland. Compania detine de asemeni certificarile ISO 14001:2004 Sistem de management al mediului precum si OHSAS 18001: 2007 Sistem de management al sanatatii si securitatii.

Va invitam sa il contactati pe cel mai apropiat agent al companiei pentru a va asigura ca sistemele dumneavoastra de depozitare sunt conforme cu noile reglementari de siguranta in domeniul protectiei antiseismice.