Dexion isi asuma un rol activ in dezvoltarea logisticii in Europa de Est

  • Dexion in Europa de Est

Dexion isi asuma un rol activ in dezvoltarea logisticii in Europa de Est

In efortul de a se apropia de partenerii sai din intreaga Europa de Est, Dexion a devenit membrual al principalelor asociatii internationale si regionale de logistica.

Fabrica Dexion din Rasnov, judetul Brasov, Romania subliniaza rolul sau ca cel mai important producator de rafturi din zona prin pozitia sa de membru proeminent al FEM (Federatia Europeana pentru Manipularea Materialelor www.fem-eur.eu) si FER (Federatia Europeana a Rafturilor www.erfed.org). Acestea sunt principalele organisme de guvernare in domeniul specificarii reglementarilor europene cu privire la logistica de depozitare si la siguranta rafturilor.

Federatia Europeana pentru Stelaje si Rafturi a Asociatiilor de producatori nationali are scopul de a orienta toti producatorii si piata mondiala catre standarde comune privind eficienta costurilor si siguranta tehnica.

Centrul de Cercetare si Dezvoltare al Dexion, cu sediul in Rasnov, participa activ la reuniunile tehnice ale FEM/FER pentru a dezvolta standarde viitoare si pentru a se asigura ca reglementarile europene sunt actualizate si relevante pentru conditiile regionale, legislative si tehnologice actuale.

Dexion Romania este, de asemenea, membru marcant al Asociatiei Romane de Logistica - Arilog - www.arilog.ro, iar in asociere cu aceasta, gazduieste evenimente in mod curent. ARILOG este o organizatie profesionala si educationala voluntara non-profit, dedicata promovarii si dezvoltarii Industriei de Logistica si Aprovizionare din Romania, precum si cresterii vizibilitatii acestei industrii in lumea economica romaneasca si internationala.

Dexion Republica Ceha este in curs de a deveni membra a Asociatiei Cehe de Logistica (CLA Česká Logistická Asociace - www.czech-logistics.eu). Principala misiune a CLA este de a oferi membrilor sai asistenta de specialitate in rezolvarea problemelor de logistica, de a oferi o platforma de interactiune cu experti din afara domeniului logistic, de a distribui informatii despre logistica si de a lucra cu asociatiile de logistica si organizatiile similare din Republica Ceha si din strainatate.

Dexion Ungaria este membra a Asociatiei Ungare de Management al Logisticii, Aprovizionarii si Inventarului (MLBKT = Magyar Logisztikai, Beszerzésiés Készletezési Társaság - www.mlbkt.hu) MLBKT este principala asociatie profesionala a companiilor, institutelor si persoanelor implicate sau interesate din domeniul logisticii, achizitiilor, managementului lantului de aprovizionare, precum si din toate domeniile asociate. Misiunea declarata a Asociatiei este de a promova dezvoltarea aprovizionarii, managementului inventarului si profesiilor din domeniul logisticii si de a recunoaste cele mai bune oportunitati pentru imbunatatirea competitivitatii, in scopul de a contribui la performanta mai buna a economiei in Ungaria.

Dexion Slovacia este un membru de prim rang al Asociatiei de Logistica si Expeditii (ZLZ – Zväzlogistiky a zasielateľstva - www.zlz.sk). ZLZ a fost infiintata in anul 1992 si este o forta majora pe piata slovaca a Logisticii, publicand diverse lucrari si organizand cursuri de Logistica periodice impreuna cu Universitatea din Zilina, precum si seminarii internationale de Logistica.